'Geen cent te makken'
Geneeskundestudenten worden flink geraakt door de invoering van het sociaal leenstelsel: woon je op kamers, dan loop je in totaal ruim 20.000 euro aan studiefinanciering mis. Wat nu?!
De Geneeskundestudent (het voormalig KNMG Studentenplatform) is dé landelijke en onafhankelijke belangenbehartiger van geneeskundestudenten. Het KNMG Studentenplatform is in 1996 opgericht als zelfstandig en landelijk overlegorgaan van de KNMG, de artsenorganisatie in Nederland. Sinds februari 2015 is De Geneeskundestudent een zelfstandige vereniging en een van de acht federatiepartners van de KNMG. Als lid word je – samen met ruim 17.000 andere leden – vertegenwoordigd door De Geneeskundestudent.
Geneeskundestudenten worden flink geraakt door de invoering van het sociaal leenstelsel: woon je op kamers, dan loop je in totaal ruim 20.000 euro aan studiefinanciering mis. Wat nu?!
De Geneeskundestudent heeft de afgelopen weken 1896 nieuwe geneeskundestudenten verwelkomd. Zij meldden zich aan bij de stands van De Geneeskundestudent tijdens de introductiedagen op de acht medische faculteiten.
Waarom koos jij voor jouw faculteit? Omdat-ie zo goed staat aangeschreven? Of vind je vooral de stad zo leuk? Heeft de profilering van faculteiten eigenlijk zin?
‘Het is kiezen of delen.’ Deze tegeltjeswijsheid wordt, naarmate je studie geneeskunde vordert, steeds relevanter. Want er is slechts een beperkt aantal opleidingsplekken per jaar beschikbaar voor elk specialisme. Maar hoe maak je de juiste keus?
Vorige week heeft de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) samen met andere werknemersorganisaties een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor umc’s.
Op donderdag 28 mei vond de allereerste algemene ledenvergadering plaats van de kersverse, nieuwe vereniging De Geneeskundestudent. Naast het officiële gedeelte waren een aantal inspirerende sprekers uitgenodigd.
Weet jij al naar welk specialisme jouw voorkeur uitgaat? En heb jij al bedacht hoe je die felbegeerde opleidingsplek gaat bemachtigen? Een optie die je sinds een jaar kunt overwegen om je kans op een opleidingsplek te vergroten, is het dedicated schakeljaar. Een optie die je sinds een jaar kunt overwegen om je kans op een opleidingsplek te vergroten, is het dedicated schakeljaar.
Als coassistent krijg je het nodige te verwerken op de ziekenhuisvloer. Stop die gevoelens niet weg, maar praat erover. En herken de alarmsymptomen als een gebeurtenis te lang blijft hangen.
Op donderdag 28 mei vindt de allereerste algemene ledenvergadering plaats van onze kersverse, nieuwe vereniging. Wij willen onze leden graag ontmoeten en nodigen je daarom van harte uit om kennis te maken met De Geneeskundestudent. Naast het officiële gedeelte hebben we een aantal inspirerende sprekers uitgenodigd.
Elke (toekomstige) arts krijgt er vroeg of laat mee te maken in zijn carrière: prik-, spat-, bijt- en snijaccidenten. Wat moet je doen als je bijvoorbeeld een druppel bloed in je ogen hebt gekregen?
De Geneeskundestudent vertegenwoordigt op landelijk niveau de belangen van ruim 17.000 geneeskundestudenten en biedt jou de ultieme kans om goed te leren schrijven, te werken aan je presentatievaardigheden en je netwerk te vergroten!
‘Maak het leenstelsel eerlijk voor coassistenten!’ Die oproep deed Edwin Duijzer, voorzitter van De Geneeskundestudent, in januari 2015 nadat het sociaal leenstelsel voor studenten een feit werd.
Zoals jullie waarschijnlijk wel opgemerkt hebben, heeft het KNMG Studentenplatform een nieuwe naam: De Geneeskundestudent. Vanaf nu is ook de spiksplinternieuwe website van De Geneeskundestudent online!
Medio 2015 biedt het UMC Utrecht (UMCU) aan alle patiënten inzicht in hun eigen medische gegevens via het patiëntenportaal ‘MijnUMCU’. Het is belangrijk dat ook de coassistent zich bewust is van het feit dat deze digitalisering veranderingen met zich meebrengt.
Heb jij als coassistent recht op stagevergoeding? Hoe ziet een ‘goed’ cv eruit? Is het onderwijs in lichamelijk onderzoek op jouw faculteit onder de maat? De Geneeskundestudent houdt zich met al deze onderwerpen – en meer – bezig en behartigt jouw belangen als geneeskundestudent.