Arts in Spe

Meer nieuws


Meer blogs  Beroepsgeheim onder druk bij fraude-onderzoek

  20-07-2016 |  Dit item is beschikbaar als u bent ingelogd.
  Inloggen
   | Een vrouw komt bij de politie en legt een enorme stapel medische dossiers op tafel. Ze werkt in de praktijk bij een psychiater, van wie zij het sterke vermoeden heeft dat hij de boel flest.    


  ‘Dokter, ik ben zo eenzaam’

  ‘Dokter, ik ben zo eenzaam’ 05-07-2016 |  Als mensen klaar met leven zijn, moet je niet hun euthanasieverzoek inwilligen maar iets aan hun eenzaamheid doen. Dat was in het kort de boodschap van de commissie-Schnabel. Maar is eenzaamheid te behandelen en welke rol speelt de dokter daarbij? »»
  Reacties: 1 reactie


  De dokter kiest voor zichzelf

    05-07-2016 |  Dit item is beschikbaar als u bent ingelogd.
  Inloggen
   | Een levenslange carrière als dokter is niet langer vanzelfsprekend voor alle artsen. Sommigen stappen uit het vak en beginnen iets nieuws. Anderen vinden verdieping doordat ze er iets heel anders naast gaan doen. ‘Het was de beste stap van mijn leven.’    


  Veel specialisten vinden: ‘Bovengrens voor medicijn-kosten is reëel’

  Veel specialisten vinden: ‘Bovengrens voor medicijn-kosten is reëel’ 05-07-2016 |  Hoeveel mag de zorg voor één mens kosten? Politici lijken hun vingers niet te willen branden aan een maximumbedrag voor geneesmiddelen. Veel specialisten die vaak met dure medicijnen werken, wel. En zij zijn bezorgd over wat de toekomst zal brengen. »»
  Reacties: 1 reactie


  Hoogleraar Carla Hollak: ‘Een zeldzame ziekte hebben is lastig’

  Hoogleraar Carla Hollak: ‘Een zeldzame ziekte hebben is lastig’ 05-07-2016 |  Carla Hollak is hoogleraar metabole ziekten in het AMC, gespecialiseerd in zeer zeldzame erfelijke stofwisselingsziektes. Voor haar patiënten organiseert ze ‘laagdrempelig contact.’ Over farma is ze kritisch, maar ‘het heeft geen zin om met een vingertje naar één partij te wijzen.’ »»
  Reacties: 1 reactie


Meer artikelen


Meer cartoons

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd