RSS

RSS Arts in Spe

Voeg de link aan je reader toe en ontvang direct alle nieuwe, actuele content. Je ontvangt alle nieuwe nieuwsberichten, agenda items, artikelen, blogs, columns en dossiers.

http://www.artsinspe.nl/rss/rss-arts-in-spe.htm


RSS Arts in Spe Nieuws

http://www.artsinspe.nl/contact/rss/RSS_Nieuws-1.htm


Blogs

http://www.artsinspe.nl/contact/rss/RSS-Arts-in-Spe-Blogs.htm
Informatie over RSS feeds

RSS

RSS feeds
RSS staat voor Really Simple Syndication. Het is een technisch hulpmiddel waarmee je je op de updates van Arts in Spe kunt abonneren. Als Arts in Spe een tijdschriftartikel of nieuwsbericht toevoegt aan de website, dan krijg jij dat te zien.

Om het stuk te kunnen bekijken, heb je een RSS-reader nodig. Met de RSS reader en de RSS feeds kun je direct zien of er nieuwe informatie op de site is verschenen.

Alle bezoekers kunnen gebruik maken van RSS, niet alleen de studentleden. Wanneer je het hele artikel wil lezen, kan het soms zo zijn dat je moet inloggen.

Waarom is RSS handig?
Als je dagelijks een groot aantal websites bezoekt voor bepaalde informatie, dan moet je al deze sites afzonderlijk bezoeken. Je moet de site opzoeken, kijken of er nieuws is en vervolgens doorgaan naar de volgende site. Met RSS krijgt je een melding telkens als er iets nieuws wat voor jou interessant kan zijn wordt geplaatst. Zelf zoeken is (bijna) niet meer nodig.

Wat heb je nodig?
Allereerst een RSS reader. Er bestaan verschillende RSS readers. Sommige zijn gratis, voor sommige moet je betalen. Er zijn programma's die je kunt downloaden en er zijn online readers.

Een gratis te downloaden RSS reader is bijvoorbeeld Feedreader. Je kunt dit programma downloaden van de website www.feedreader.com. Een andere gratis reader is SharpReader, te vinden op www.sharpreader.net. Nadat je het programma hebt gedownload en geïnstalleerd, kun je een nieuwe RSS feed toevoegen via "File, New, New Feed". In het venster dat vervolgens verschijnt, vul je de url van de RSS-feed in en klikt op 'Next'. Vervolgens kun je een naam voor de feed aangeven. Klik vervolgens op Finish, dan wordt de RSS-feed toegevoegd aan je reader.

Voor een gebruiksvriendelijke online RSS-reader kun je terecht bij www.onlinerss.nl. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld iGoogle te gebruiken. Hier heb je wel een Google-account voor nodig.

Ook via de nieuwste generatie browsers kun je je abonneren op RSS-feeds.

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd