Motie eigen bijdrage opleiding verworpen

Publicatie Nr. 28 - 13 juli 2012
Jaargang 2012
Rubriek Nieuws
Auteur Mathijs Smit
Pagina's 1692

De motie waarmee de SP de regering verzocht af te zien van plannen om artsen in opleiding te laten meebetalen aan hun opleiding, is gisteren afgewezen in de Tweede Kamer. Een minderheid van SP, PvdA, GroenLinks, D66, SGP, ChristenUnie en PvdD steunde het voorstel.

beeld: Thinkstock beeld: Thinkstock

Staatssecretaris Halbe Zijlstra van Onderwijs stelde vorige week voor om de discussie over het onderwerp uit te stellen. ‘Laten wij eerst zorgen voor een beleidsreactie (van het kabinet, red.) op het rapport en vervolgens een ordentelijk debat aangaan’, aldus Zijlstra, die erop wees dat het kabinet op dit moment demissionair is. Omdat SP-kamerlid Renske Leijten binnenkort een standpunt van het kabinet verwacht, handhaafde zij de motie.

Op het verwerpen ervan door de Tweede Kamer hebben de Jonge Orde en de Landelijke Vereniging voor Medisch Specialisten in Opleiding (LVAG) teleurgesteld gereageerd. ‘Wij zullen ons verzet tegen de invoering van deze eigen bijdrage voortzetten’, aldus de belangenorganisaties voor aiossen. Om hun stem te laten horen in de aanloop naar de komende verkiezingen organiseren De Jonge Orde en de LVAG op 22 augustus een actiebijeenkomst.

Mathijs Smit


Lees ook:

Groot protest tegen meebetalen opleiding - (Medisch Contact 4 juli 2012)

Meebetalen aios aan opleiding bedreigt de kwaliteit  - (Medisch Contact 4 juli 2012)

Hoe zit het eigenlijk bij andere ‘veelverdienende’ professionals? En hoe is het in de ons omringende landen geregeld met de financiering van de medische vervolgopleidingen? Medisch Contact kijkt en vergelijkt in het artikel ‘Woede om eigen bijdrage aiossen’

OMS: botte bijl door opleidingsfonds

Werkgroep: ‘Laat aios eigen bijdrage betalen’

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd