Groot protest tegen meebetalen opleiding

Publicatie 04 juli 2012
Rubriek Nieuws
Auteur Simone Paauw

Geneeskundestudenten en aiossen verzamelden in de afgelopen twee weken 15.000 handtekeningen voor een petitie tegen het bezuinigingsvoorstel om aiossen te laten meebetalen aan hun opleiding. De petitie werd gistermiddag aangeboden aan de leden van de Tweede Kamer.

beeld: Thinkstock beeld: Thinkstock

In een uitzending van NOS op 3 lichten de protesterende geneeskundestudenten en aiossen hun actie toe. Zo zegt chirurg in opleiding Robert Minnee dat de bezuinigingsmaatregel toekomstige geneeskundestudenten zal afschrikken en er een opleiding wordt gecreëerd die alleen toegankelijk is voor de elite. Het gaat om een bedrag van 13.000 euro per jaar.

Ook De Jonge Orde en de LVAG uiten in een artikel op de website van Medisch Contact hun zorgen over de toegankelijkheid van de opleiding. De selectie voor de geneeskundeopleiding zou plaats gaan vinden op basis van financiële draagkracht en niet langer op basis kwaliteit en motivatie. Daarnaast zijn ze bezorgd over de hogere werkeloosheid onder startende medisch specialisten, waardoor het de vraag is of een eventueel opgebouwde schuld nog wel afgelost kan worden.

Simone Paauw


Bron:

- Alleen online: Meebetalen aios aan opleiding bedreigt de kwaliteit

- Hoe zit het eigenlijk bij andere ‘veelverdienende’ professionals? En hoe is het in de ons omringende landen geregeld met de financiering van de medische vervolgopleidingen? Medisch Contact kijkt en vergelijkt in het artikel ‘Woede om eigen bijdrage aiossen’

Lees ook:

OMS: botte bijl door opleidingsfonds

Medisch specialist laten meebetalen aan eigen opleiding

Werkgroep: ‘Laat aios eigen bijdrage betalen’

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd