Blogs

  Blog Loes - No worries, mate

  Blog Loes - No worries, mate 02-02-2016 |  Ik vroeg me na het muizenexperiment sterk af hoe het er een deur verder in het ziekenhuis aan toe gaat… Zegt de chirurg die per ongeluk de verkeerde nier verwijdert ook: ‘no worries, mate’? »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Blog Boris - Coschap, hoe ging dat ook alweer?

  Blog Boris - Coschap, hoe ging dat ook alweer? 01-02-2016 |  Door een lange vakantie, examens, een blok met uitsluitend taaie theorie en vrije dagen rondom de feestdagen, was het voor mij alweer lange tijd geleden dat ik daadwerkelijk in de praktijk werkzaam was als coassistent. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Blog Sebastiaan - De vrees van elke coassistent

  Blog Sebastiaan - De vrees van elke coassistent 01-02-2016 |  Mijn collega-coassistent slikt een keer. Het is half 6. Elke week moet een coassistent een praatje houden over een ‘bijzondere’ patiënt. Meestal let er niemand echt goed op »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Blog Anouk - De dood in handen

  Blog Anouk - De dood in handen 21-01-2016 |  Twee paar handen steunen op het bureau. Ervoor staan flesjes, spuiten, naalden en dopjes. Vandaag zal onze patiënt, dezelfde patiënt die bij mij twee weken geleden nog op het spreekuur zat, overlijden middels euthanasie. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Blog Loes - 50 shades of white

  Blog Loes - 50 shades of white 20-01-2016 |  Wit. Vlekkeloos, smetteloos, kraakhelder extreem wit. Het moet wel haast je lievelingskleur zijn als je in het ziekenhuis werkt want zelfs een kleurenblinde ontkomt er niet aan: alles is wit. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Blog Nicole - Op zwartjes oefenen

  Blog Nicole - Op zwartjes oefenen 11-01-2016 |  Sommige mensen denken dat ik naar Afrika ga om ‘op zwartjes te oefenen’. Ik verbaas me over dat soort opmerkingen, want wat heeft dat zwartjes voor toevoeging? Ik ben coassistent dus ik oefen; dat doe ik ook hier in Nederlandse ziekenhuizen, op witjes. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Blog Anne - De eerste coschapdag voor dummies

  Blog Anne - De eerste coschapdag voor dummies 08-01-2016 |  Het is mijn eerste dag. Het is niet bepaald bijzonder want al ruim twee jaar heb ik elke twee weken, elke maand of elke twee maanden een eerste dag: op een nieuwe (sub)afdeling of in een ander ziekenhuis. Ik zou inmiddels een expert moeten zijn, maar helaas. Zes tips voor de eerste dag. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Blog Sadaf - Lichamelijk onderzoek

  Blog Sadaf - Lichamelijk onderzoek 05-01-2016 |  Mijn huisarts is een vriendelijke vrouw. Toch, als ik bij haar op de onderzoekstafel lig, zijn er een hoop dingen die ik liever zou willen doen. Belastingaangifte invullen. De hond van de buren uitlaten. De harde schijf van mijn laptop opruimen. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Blog Roselin - Puur vakmanschap

  Blog Roselin - Puur vakmanschap 04-01-2016 |  'Dit is best wel een bloederige ok, en soms valt er iemand flauw. Geeft helemaal niks, maar geef het wel even op tijd aan. Anders val je zo naar achter, de haak meetrekkend… (ze doet de beweging voor), en dat is zonde van de hypoglossus natuurlijk!' »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Blog Myrthe - Hashtag patiëntgegevens

  Blog Myrthe - Hashtag patiëntgegevens 29-12-2015 |  Met mijn verwoede pogingen deze wet ook 10.000 kilometer verder weg te handhaven, neemt de dokter geen genoegen. Hij duwt me naar het allerkleinste, ziekste baby’tje toe en zet er nog net geen schijnwerper bovenop. ‘Hier, neem deze! Zoiets zie je ook niet elke dag!’. »»
  Reacties: Plaats een reactie


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd