Arts én Olympiër

Onder de Nederlandse sporters die sinds 1900 aan de Olympische Spelen deelgenomen hebben, zaten heel wat medici - de meesten toen nog geneeskundestudent. Bijna honderd namen hebben we weten achterhalen en in de aanloop naar Londen 2012 publiceren we hun portretten op de site van Medisch Contact.

Hier een aantal eruit gelicht. Voor meer ga je naar http://medischcontact.artsennet.nl/rubrieken-1/Alle-rubrieken-/Arts-en-Olympier.htm


  Jan Thomee

  Jan Thomee 05-06-2012 |  Tegenwoordig verdien je als professionele voetballer genoeg geld voor de rest van je leven. Geen speler op het hoogste niveau die het in zijn hoofd haalt om daarnaast ook nog geneeskunde te studeren. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Frits Kuipers

  Frits Kuipers 05-06-2012 |  Het Nederlandse Olympische voetbal was in 1920 omgeven met nogal wat gedoe. Onder de titel ‘De schande van de Schelde’ beschreef scheidsrechter en sportjournalist C.J. Groothoff... »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Carina Gerritsma - Bleeker

  Carina Gerritsma - Bleeker 31-05-2012 |  Twee jaar eerder was het team wereldkampioen geworden en het reisde dan ook met hoge verwachtingen af naar Barcelona. Maar dat liep uit op een teleurstelling. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Carl Verheijen

  Carl Verheijen 01-06-2012 |  Als tiener deed Carl Verheijen veel aan sport. Hij tenniste, voetbalde en deed aan wielrennen. Sport was belangrijk en werd gestimuleerd door zijn vader die gymnastiekleraar was op een middelbare school. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Edu Snethlage

  Edu Snethlage 05-06-2012 |  Hij hield wel van het goede leven, die Edu Snethlage. De laatste wedstrijd van Nederland tijdens de Spelen van 1908 mist hij op een haar na. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Jeroen Mooren

  Jeroen Mooren 16-05-2012 |  Hij heeft al heel wat medailles gewonnen, maar een plak pakken in Londen, dat zou een droom zijn die uitkomt. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Evelyn van Leeuwen

  Evelyn van Leeuwen 16-05-2012 |  Evelyn van Leeuwen was 18 jaar oud toen zij door een ernstige val tijdens het schaatsen een dwarslaesie opliep. Sinds 1992 speelt zij rolstoelbasketbal... »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Jessica Gal

  Jessica Gal 16-05-2012 |  Al op haar vijfde begon Jessica Gal aan haar judocarrière die haar onder andere vier keer naar de Olympische Spelen zou voeren. »»
  Reacties: 2 reacties


  Marieke van Doorn

  Marieke van Doorn 16-05-2012 |  Ruim 60 artsen en geneeskundestudenten gingen haar voor naar de Olympische Spelen, maar geen van hen wist het ultieme doel te bereiken: het winnen van de gouden medaille. »»
  Reacties: Plaats een reactie


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd